Ligging Over 't Wad

'Huiskonijn' Thor in de tuin

'Huiskonijn' Thor in de tuin

Over 't Wad ligt direct aan de zuidkant van het Nesserbos. Een korte wandeling door dit mooie oude bos en de duinen leidt naar de Noordzee en het brede witte badstrand. Ten zuiden van het huis ligt een veel jonger bos met daarachter de Vleijen, een recreatiegebied met waterspeelterrein en outdoor activiteitencentrum.

Omdat Over 't Wad op privéterrein ligt (dus niet in een vakantiepark) biedt het veel privacy. De tuin is ruim en wordt beschut door bomen en struiken, waardoor u geen ‘last’ heeft van buren en voorbijgangers. 

Op tien minuten lopen van Over 't Wad ligt Nes, het meest bruisende dorp van Ameland. Nes heeft een knus centrum met Commandeurshuizen uit de Gouden Eeuw, gezellige cafés en restaurants, en leuke winkels. Net buiten het dorp (tussen Over 't Wad en Nes) liggen de korenmolen de Phenix en discotheek de Swinging Mill. Ook vindt u hier het Natuurcentrum, waar tentoonstellingen te zien zijn en excursies worden georganiseerd.

Ten zuiden van Nes ligt de veerhaven en het unieke natuurgebied de Waddenzee. Vanwege de centrale ligging van Over 't Wad zijn ook het natuurgebied Het Oerd op het oostelijk deel van het eiland en de vuurtoren aan de westkust prima per fiets te bereiken. Mocht u vanaf de pier met de bus willen reizen, dan ligt er een bushalte op zo’n 200 meter van het huis.

Adres:

Zwarteweg 17
9163 KC Nes, Ameland

Ameland kaart